..VVIP..

SUKA TAK?

Thursday, 12 May 2011

Melayu oh Melayu~

Assalamu'alaikum w.b.t..


hmmm.. sekarang ni Facebook agak hangat dengan page ni.. entah sape la creatornya, tu kite pon tak pasti.. tapi beliau BERJAYA menaikkan kemarahan orang orang Melayu, termasukla diri kite sendiri.. TAHNIAH la admin page tu.. TERIMA KASIH dengan kontroversi murahan yang anda ciptakan ni.. tak kisah la ape pon tujuan anda create page ni, tak kira la ape saje dendam yang anda simpan, dan tak peduli la anda ni berbangsa atau berkewarganegaraan ape sekalipun.. semoga anda sedar kesalahan anda.. kite percaya, ape sekalipon agama anda.. pastinya ada diajarkan untuk menghormati orang lain.. semoga anda sentiasa dirahmati.. :)

TAPII.. bukan pasal page ni yang kite nak highlightkan sebenarnye.. it is all about our ATTITUDE i wanna share with you guys.. honestly, kite puji semangat beberapa kawan kawan sebangsa dengan kite yang bersungguh sungguh mempertahankan maruah bangsa Melayu kat page tu..  kite bangga tengok betapa diorang semua bergabung tenaga memprotes page tu.. ternyata darah pahlawan Hang Tuah tak pernah hilang dari dalam diri setiap bangsa Melayu.. betul la pujangga Hang Tuah, "takkan Melayu hilang di dunia.. berpantang maut sebelum ajal." HIDUP MELAYU! :D

walaubagaimanapun.. TERKILAN.. tu la satu satunya perkataan yang mampu kite luahkan.. kenapa?? perhatikan sendiri.. ;)

1.  woi pukimak lancau anjing.,ko asal nak kutok2 mlayu.,klu ko nak ktok ue tnjok r mke sia.,tkod ape?!!!
2.  w0i,kpale bangsat,langsi sgt k0 bkak page ni asl!Kimak t0l..
3. admin =babi.mak admin=ibu babi.bapak admin=babi jantan tua.nenek admin=babi betina pantat lanjut.babibabibabibabi laa anda nie~:-) sumpah~~
4.  pantat mak engkau la babi..kau yang babi,sial anak haram...


Ya Allah.. ape ni?? bahasa ape ni?? carutan ape yang diorang semua cakapkan ni?? ni la antara komen komen yang kite copy paste je dari page tu.. kite nak taip? maaf la.. tak mampu nak taip ayat carut marut ni.. indahnya bahasa yang diorang ucapkan.. bahasa ape ni? bahasa MELAYU.. bangsa ape yang mencarut ni? bangsa MELAYU.. sedihnya hati ni.. Allah je Yang Maha Mengetahui.. tengok anak bangsa sendiri mencarut carut, memaki macam semua tu dah jadi ZIKIR.. malu malu malu malu malu!! lelaki dan perempuan sama je.. mulut semua takde diskaun.. maki hamun sampai kemaluan perempuan pon nak sebut.. kotornya bahasa kite ni.. malu malu malu malu malu!!

tak salah kalau nak respons kat page ni.. kite faham sangat sangat yang diorang tengah marah.. ye la.. sape tak marah kalau bangsa sendiri diumpamakan macam B**I yang hina tu? kite pon marah! rase macam nak ketuk ketuk je kepala admin tu.. TAPII.. tak perlu la sampai memaki hamun.. REPORT saje page tu.. senang.. nak tinggalkan komen pon kite tak heran.. tu hak masing masing.. TAPII.. biar la komen atau wall post tu beradab.. ini maki maki? ingat admin tu sakit hati, pastu terus delete page tu ke? takde maknanya! lagi dia SERONOK tengok kite yang Melayu ni MEMPERBODOHKAN diri sendiri..

"chait! bahasa jiwa bangsa konon. orang Melayu penuh dengan nilai kesopanan. kesopanan apa ni maki maki orang?? BODOH PUNYA MELAYU! memang sesuai aku samakan Melayu ini dengan itu B**I! HAHAHAHAHA!"

maybe masa korang tengah BEREMOSI sangat memaki admin tu, itu dialog JAHAT yang bermain dalam kepala otak admin tu.. or worst, i guess. tak rasa ke yang kite ni dah MEMENANGKAN admin tu dengan maki makian tu? tak rasa ke yang kite ni dah MEMBUKTIKAN betapa rendahnya nilai adab Melayu kat admin tu? fikir fikirkan..

so.. tak payah la nak maki maki admin tu.. biarkan dia dengan DOSA dia.. kite REPORT je page tu ramai ramai.. jatuh MARUAH Melayu kalau kite terus terusan mengamalkan budaya maki..

bak kata Allahyarham P. Ramlee, " Bahasa menunjukkan bangsa tahu?".. pegang la nilai nilai murni keMelayuan kite.. dan jangan lupa.. Melayu membawa imej ajaran ISLAM.. buruk Melayu, buruk la ISLAM.. jatuh Melayu, jatuh la ISLAM.. 

oleh itu.. kite menyeru sangat kat korang semua.. jaga la adab dan bahasa kite.. kite ni dah diajar dengan sempurna.. so tunjukkan la yang kite ni betul betul berilmu dan bertamadun.. jangan jadi macam admin page tu.. otak dia tak betul sangat tu.. hehe, terjahat lak ayat kite.. ;)

kite rasa.. cukup la kite membebel.. maaf pada yang terasa.. dan pada yang komen komennya dipaparkan dalm entry ni.. maaf.. kite bukan nak mengaibkan awak.. dan takkan dikira sebagai mengaibkan sebab kite tak sebut pon nama awak.. dan itu hanyalah contoh semata mata.. maaf maaf maaf kite ucapkan.. 

jagalah lidah, kerana lidah la yang akan menyembamkan muka kite ke neraka.. itu antara pesanan Rasulullah S.A.W..

sesungguhnya segala KESEMPURNAAN itu datangnya daripada ALLAH S.W.T.. dan segala KELEMAHAN itu berpunca dari diri kite sendiri.. maafkan kite kalau kite terkasar bahasa.. :)

semoga diredhai Allah hendak-Nya.. :)



5 comments:

  1. yahhooooo!!! i'm the first follower!! check out my blog sis! http://lovechocolateblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tenkiu dear..nanti kite singgah blog awk k? :)

    ReplyDelete
  3. Ala diorang dekat fb je berani. Ntah apa-apa.

    ReplyDelete
  4. shafiza : fb ke,real life ke..same je..bahasa tu cantek sgt...huhu

    ReplyDelete